ψηφιακό ρολόι

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Νοστράδαμος

Posted By : Βασίλειος Σπύρης
Ένα από τα σημαντικότερα ροκ συγκροτήματα της δεκαετίας του ΄70

- Στέλιος Φωτιάδης (μπάσο-φωνή)
- Δέσποινα Γλέζου (φωνή-κιθάρα)
- Ιπποκράτης Εξαρχόπουλος ''Τσάρλι'' (κιθάρα-φωνή)
- Chris King(φωνή)

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 από τον Στέλιο Φωτιάδη ,τον Ιπποκράτη Εξαρχόπουλο και την Chris King.Η Δέσποινα Γλέζου προστέθηκε στο group τον Αύγουστο του 1972 με την συμφωνία να παραμείνει στο συγκρότημα μόνο δύο μήνες,ώστε να λάβουν μέρος στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.Έχοντας μια προϊστορία η Δ.Γλέζου στο ελληνικό Rock τραγούδι από το 1967, όπου συνεργάστηκε με τον Γιώργο Ρωμανό,τον Διονύση Σαββόπουλο,τα Μπουρμπούλια, και είχε εμφανιστεί στο ιστορικό Rock club ''Κύτταρο''μαζί με τους SOCRATES και τους ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ,ενώ κάποια στιγμή υπήρξε και μέλος των Poll .

Το 1972 με το τραγούδι ''Δώσ' μου το χέρι σου'',παίρνουν μέρος στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και κερδίζουν το βραβείο του καλύτερου προτοεμφανιζόμενου συνθέτη και εκτελεστή .

Το single που κυκλοφόρησε γνώρισε μια ευρεία εμπορική αποδοχή,πουλώντας μέσα σε ένα μήνα εννιά χιλιάδες αντίτυπα. Έπειτα από αυτήν την επιτυχία η Δ.Γλέζου παραμένει στο συγκρότημα μέχρι το 1975. Το 1974 αποχωρούν ο Ιπποκράτης Εξαρχόπουλος και η Chris King και αντικαταστάθηκαν από την Ρένα Παγκράτη και τον Μιχάλη Λαμπρόπουλο.

Το συγκρότημα συνεχίζει και εμφανίζεται σε διάφορους χώρους όπως το club ΕΛΑΤΗΡΙΟ μαζί με τους SOCRATES και τα ΑΝΑΚΑΡΑ.

Μετά από λίγους μήνες το συγκρότημα διαλύεται...αλλά υπάρχει ιστορία μεγάλη πίσω από αυτήν την διάλυση ..
Τον Μάρτιο του 1973, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Νοστράδαμος, ο γοητευτικός  Τσάρλι και ένας τεχνικός, συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη, για «αποπλάνηση ανηλίκου και αρπαγή επί σκοπό ακολασίας». Η ανήλικη κοπέλα ήταν μια γκρούπι από τη Δράμα, που ακολούθησε τον εμφανίσιμο τραγουδιστή του συγκροτήματος μέχρι το ξενοδοχείο του και προσπάθησε να τον συναντήσει. Όπως είπε η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Κρις Κινγκ, η κοπέλα έμαθε τον αριθμό του δωματίου του Τσάρλι και βρέθηκε εκεί με τη θέλησή της και σκοπό την ερωτική επαφή. Ο τραγουδιστής ήταν με τον τεχνικό του συγκροτήματος. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η Κρις Κινγκ, οι δύο νέοι ήρθαν σε επαφή με την κοπέλα, μη γνωρίζοντας ότι είναι ανήλικη. Λίγο αργότερα, μετά από καταγγελία των γονιών της κοπέλας, πραγματοποιήθηκε έφοδος στο δωμάτιο του Τσάρλι και οι δύο Νοστράδαμος συνελήφθησαν.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

ALMBUMS
ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ (1972)

SINGLES(45άρια)
ΔΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ/ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (1972)
ΜΑΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ/ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ (1973)
ΗΤΑΝ ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΙΔΙΑ/ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ (1973)
ΦΙΛΕ ΜΟΥ/ΤΟ ΠΑΙΔΙ (1973)
ΟΝΕΙΡΟ/ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΩ (1974)
ΕΛΑ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ/ΧΛΩΜΟ ΦΕΓΓΑΡΙ (1974)
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ/Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΟΥΒΟΣ (1974)

http://www.discogs.com/%CE%9D%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%9D%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%82/release/2788774

Αυτά τα ολίγα...θα επανέλθω σύντομα να περνάτε καλά .
ΠΗΓΗ: Νέστωρ.

No Response to "Νοστράδαμος"

 

Copyright © Συλλεκτικο Σεντουκι ®. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics