ψηφιακό ρολόι

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Φυσσιγγιοθήκες Γερμανικές

Posted By : Βασίλειος Σπύρης
Σήμερα ένας φίλος μου έστειλε να ανεβάσω αυτές τις φυσιγγιοθήκες.
Είναι του Γερμανού οπλίτη που πολέμησε στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.Συνολικά η μια έπαιρνε 6 γεμιστήρες των 5 σφαιρών.Για το όπλο 98κ.
Κάθε φυσιγγιοθήκη έπαιρνε 2 κλιπς των 5 σφαιρών των 7,92, οπότε οι 6 μαζί συμπλήρωναν την προβλεπόμενη χορήγηση πυρομαχικών, 60 σφαίρες για το Kar98k. Προσαρμόζονταν στη ζώνη με τις "θηλιές" των δυο ακριανών και στην εξάρτυση με τον κρίκο.

Πίσω στη μια διακρίνεται η σφραγίδα του κατασκευαστή (Stecher, έδρα Freiberg) και η χρονολογία κατασκευής, από τα αρχικά στάδια του πολέμου. Φαίνονται σε χρησιμοποιημένη, αλλά αξιοπρεπή κατάσταση.
Το τυφέκιο Κ98 είναι η εξέλιξη του τυφεκίου του α παγκοσμίου πόλεμου, Mauser Gew 98 με μερικές τροποποιήσεις!

Οι φυσιγγιοθήκες του Κ98 του Β παγκοσμίου πόλεμου αρχικά φτιάχτηκαν το 1909 και 1911.Το μοντέλο του 1911 αρχικά ήταν για το ιππικό των Γερμανών αλλά τελικά το 1933 το απέκτησε όλος ο στρατός!
Σε γενικές γραμμές.. οι άντρες πρώτης γραμμής είχαν από δυο τέτοιες ενώ οι άντρες δεύτερης γραμμής από μια!
Μέσα σε κάθε τέτοια έμπαιναν 30 σφαίρες των 7.92 χιλιοστών! Άρα σε κάθε τσεπάκι (έχει τρία η κάθε μια) έμπαιναν 2 γεμιστηράκια των 5 φυσιγγίων... αν δεν κάνω λάθος!

Μέσα στον πόλεμο υπήρχαν μικρο διαφορές σε αυτές και στον τρόπο κατασκευής, ραφής, στα μέταλλα... κτλ..ΠΗΓΗ: NMS-giorgos_P

No Response to "Φυσσιγγιοθήκες Γερμανικές "

 

Copyright © Συλλεκτικο Σεντουκι ®. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics