ψηφιακό ρολόι

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Εταιρία Lyra

Posted By : BS Tube
To 1964 η εταιρία lyra αποφάσισε να καταγράψει σε βινύλιο μεγάλους Έλληνες ποιητές .Βέβαια αυτό δεν μπορούσε να γίνει με την σφραγίδα τις Lyra διότι δεν θα είχαν οι δίσκοι το ειδικό βάρος που χρειαζόταν .
Έτσι έκανε ένα παρακλάδι την δισκογραφική εταιρία ΔΙΟΝΥΣΟΣ κάτω από την ετικέτα τις οποίας έγραψαν σε βινύλιο τα ιερά τέρατα τις ελληνικής ποιήσεως Σεφέρη,Εγγονόπουλο,Ρίτσο,Καβάφη,Ελύτη.
Όταν μου ζήτησε ο φίλος μου  Βασίλης να παρουσιάσω έναν δίσκο έτσι για την καλή αρχή αυτής της καταπληκτικής προσπάθειας που κάνει,το μόνο πράγμα που είχα στο μυαλό μου και σας το καταθέτω είναι ο Δίσκος του 1974 από την εταιρία Διόνυσος με τίτλο"Ο Γιάννης Ρίτσος διαβάζει Την ρωμιοσύνη" και με κωδικό 0859 .Τον συνοδεύει ο Νότης Μαυρουδής με μια ακουστική  κιθάρα πάνω σε μουσικά θέματα του Μίκη Θεοδωράκη από την Ρωμιοσύνη.
Σαν δίσκος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου σε κατάσταση mint που είναι ο δικός μου ψυχρά υπολογιστικά πρέπει να φτάνει τα 100 με 150 ευρώ.
Πραγματική αξία ,ανεκτίμητος.Τόσο πολύ στο σήμερα και τόσα χρόνια πίσω..όλα αλλάζουν όταν η βελόνα ακουμπήσει απάνω του ..το σήμερα γίνετε χθες και το χθες γίνετε σήμερα...Αισθάνομαι τόσο μικρός να γράψω κάτι παραπάνω αλλά αισθάνομαι αρκετά υπερήφανος για να μοιραστώ μαζί σας ένα τετράστιχο..

  Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό,
αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτου απ' τα ξένα βήματα,
αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο,
αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο.

http://www.discogs.com/%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%A1%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%9F-%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%A1%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%A4%CE%B7%CE%BD-%CE%A1%CF%89%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD/release/5238338

Σας ευχαριστώ ,θα τα λέμε συχνά .
Με εκτίμηση Νέστωρ.

No Response to "Εταιρία Lyra"

 

Copyright © Συλλεκτικο Σεντουκι ®. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics