ψηφιακό ρολόι

Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Η ιστορία του Αγγλικού τόκεν, γνωστού ως ' ΤΟ HANOVER'

Posted By : vaspyr21

Tο τόκεν λοιπόν αυτό... γιατί περί τόκεν πρόκειται το To HANOVER... κουβαλάει ιστορία μαζί του....

Όταν πέθανε το 1714 η βασίλισσα Άννα της Αγγλίας δεν άφησε κληρονόμους για το θρόνο! Έτσι έγινε έρευνα για το ποιος ήταν ο επόμενος στην διαδοχή...
Ποιος θα ήταν ο κοντινότερος συγγενής που ήταν κατάλληλος για την θέση αυτή! Αυτός τελικά ήταν ο Γεώργιος Λουδοβίκος, που ήταν δισέγγονο του βασιλιά Ιακώβου Α΄ και ο ίδιος ήταν και Βασιλιάς του Ανόβερου στην Γερμανία!

Πήρε το όνομα Γεώργιος Α΄ της Αγγλίας αλλά ταυτόχρονα κράτησε και τον τίτλο του βασιλιά του Ανόβερου. Το ίδιο έκαναν και οι διάδοχοι του... μέχρι που φτάσαμε στην Βικτώρια όπου ανέβηκε στον θρόνο της Αγγλίας το 1837!

Εδώ υπήρχε πρόβλημα!!! Ο Σαλικός νόμος (νόμος που υπήρχε από τον μεσαίωνα! Είναι το φραγκικό δίκαιο!) που ίσχυε στο Ανόβερο, απαγόρευε γυναίκα να ανέβει στο θρόνο! Έτσι η Βικτώρια δεν μπορούσε να διατηρήσει τον τίτλο σαν βασίλισσα του Ανόβερου!
Γι αυτό τον λόγο... επιλέχτηκε να πάει στο Ανόβερο και να γίνει βασιλιάς, μιας και ήταν ο επόμενος σε διαδοχή.... ο θειος της Βικτώριας, ο Ερνέστος Αύγουστος, δούκας του Cumberland και του Τeviotdale.

Εξάλλου.. είχε ξαναπάει όταν περνούσε εκπαίδευση στρατιωτική! Μάλιστα σε μια μάχη στην Βαλλωνία όταν υπηρετούσε στο στρατό του Ανόβερου είχε τραυματιστεί και απέκτησε ένα τραύμα στο πρόσωπο που τον είχε παραμορφώσει!

Ο τύπος ήταν λέρα και καθόλου αγαπητός στην αγγλική κοινωνία!!
Ήταν μέλος της βουλής των λόρδων και ήταν αρκετά ενεργός εκεί… αλλά είχε πολλούς πολιτικούς εχθρούς οι οποίοι μετέδιδαν πράγματα γι αυτόν που... τα μάθαινε όλος ο κόσμος! Μερικά από αυτά ήταν...ότι είχε δολοφονήσει ένα υπηρέτη του και είχε αποκτήσει τα σημάδια στο πρόσωπο από αυτόν (ο υπηρέτης ήταν σε θέση άμυνας) λίγο πριν τον σκοτώσει ο Ερνέστος!
Άλλο κουτσομπολιό ήταν ότι είχε αποκτήσει ένα γιο από την αδελφή του, τη
Πριγκίπισσα Σοφία του Ηνωμένου Βασιλείου!!! Επίσης πριν να ανέβει η Βικτώρια στον θρόνο, υπήρξε έντονη φημολογία ότι είχε σκοπό να την δολοφονήσει για να ανέβει αυτός στον θρόνο! Και μιλάμε ότι την Βικτώρια την αγαπούσε ο κόσμος υπερβολικά!!!

Δε γνωρίζω τι από όλα αυτά ήταν αλήθεια.. αλλά η έντονη απληστία του για τον θρόνο της Αγγλίας ήταν γνωστή σε όλους! με όλα αυτά... δεν ήταν και ο ποιο συμπαθής άνθρωπος στην Αγγλία… ειδικά την στιγμή που όλοι υπεραγαπούσαν την Βικτώρια!!

Έτσι λοιπόν.... όταν έφευγε ο Ερνέστος... μόνο που δεν πανηγύριζαν όλοι...
εμμ.. μάλλον πανηγύριζαν εδώ που τα λέμε… και γι αυτό έβγαλαν και τα τόκεν αυτά!!

Τα τόκεν με αυτό το θέμα κόπηκαν αρκετές φορές μέσα στα επόμενα 20 χρόνια και είχαν λίγες διαφορές... ήταν ένα είδος σατυρικής χειρονομίας.. και τα κέρματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να μετράνε τα χαρτιά αλλά και για μάρκες στις χαρτοπαικτικές λέσχες της εποχής!

Αν προσέξεις το τι έχει πάνω του το τόκεν... θα δεις κάποια πράγματα... που μπορεί να περνάνε απαρατήρητα στην αρχή!

Το ΤΟ ΗΑNOVER... συνδυάζετε με τον Ερνέστο έφιππο κρατώντας την βασιλική ράβδο και φορώντας κορώνα... (το όνειρο του...) και κάτω από το άλογο.. είναι μεν ο δράκος.. αλλά το όλο θέμα δεν είναι σαν τον Αϊ Γιώργη!!! Ο δράκος (το κακό) είναι ζωντανό και πάει μαζί του!!! Οπότε του λένε... άντε και στο... «Ανόβερο»... ενώ με τον δράκο... λένε ότι φεύγει το κακό μαζί του... αλλά ταυτόχρονα τον διαολοστέλνουν!!!

Σε πολλές κοπές έχουν κάνει τον Ερνέστο να έχει πρόσωπο μαϊμούς!
Αυτό είναι και για να τον κοροϊδέψουν αλλά και για το παραμορφωτικό του σημάδι στο πρόσωπο! Μιλάμε ότι τον είχαν ΑΧΤΙ!!!!

Το ότι η Βικτώρια δεν έκανε κάτι γι αυτά τα τόκεν... (στάνταρ τα ήξερε!!!), που διακωμωδούσαν μέλος της οικογένειας της (Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας!) και τον αμέσως επόμενο μετά από αυτή... κάτι λέει.... έτσι δεν είναι; Μπορεί να το διασκέδαζε.. γιατί ήξερε τι κουμάσι ήταν ο θείος!

Τέτοια τόκεν έχω δει με διαφορετικές προτομές της Βικτώριας αλλά και με διαφορετικές ημερομηνίες! συνήθως έχουν το 1837... το έτος ενθρόνισης της Βικτώριας αλλά και του Ερνέστου! (Υπάρχουν και με 1838, 1867…που έχουν μεγάλα ψηφία στην ημερομηνία ή μεσαίου μεγέθους…)

Εντύπωση προσωπικά μου προκαλούν κάποια με μικρή ημερομηνία... ίσα που φαίνεται που φέρουν ημερομηνία 1830 ενώ αναφέρουν ως βασίλισσα την Βικτώρια που τότε ήταν ακόμα παιδί και φυσικά άλλος ήταν Βασιλιάς!!!

Το 1830 τον Ιούνιο πέθανε ο Γεώργιος Γ΄ και τον διαδέχτηκε ο Γουλιέλμος Δ΄.
Η Βικτώρια ήταν μόλις 11 χρονών το 1830!!!

Λέτε να ήθελαν την Βικτώρια από τότε;;

ΠΗΓΗ: NMS

No Response to "Η ιστορία του Αγγλικού τόκεν, γνωστού ως ' ΤΟ HANOVER'"

 

Copyright © syllektiko-sentouki®. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics